14.6.2014

Mieli on ollut kireällä. Minun piti saada Egmontilta ilmainen arvostelukappale viimeisimmästä Piko & Fantasio -albumista "Leopardinainen". Lähettivät, mutta en tiedä mitä paketille tapahtui. Ainakaan en saanut saapumisilmoitusta postilta. Ilmoitin Egmontille viime perjantaina eli 8 päivää sitten, lähettivät toisen kappaleen, mutta taas olen jäänyt vaille saapumisilmoitusta. Tämä on kolmas kerta lyhyen ajan sisällä jolloin postitoimisto tyrii ilmoitusasiassa! Minulta jäi huhti-toukokuussa yksi paketti ensin saamatta, ja ihan todistettavasti juuri saapumisilmoituksen saapumattomuuden takia. Paketti pallotteli yhden ylimääräisen rupeaman lähettäjän ja postin välillä ennen kuin lopulta sain tilaamani tuotteen hyppysiini.

 

Eilen kävin kaupungilla etsimässä P&F-albumia, mutta ehdin käydä vain kirjakaupat läpi. Akateemisessa sekä Aleksin ja Kampin Suomalaisissa ei ollut Leopardinaista. Divarit olivat jo sulkeneet ovensa. Sivumennen sanon vielä, että Akateeminen on ollut erinomainen sarjisten ostopaikka, mutta viime aikoina sielläkin on alkanut ote lipsua. Suomalaisen kirjakaupan kurjalle tasolle on Akateemisen sarjisvalikoimalla vielä onneksi matkaa, mutta huolettaa silti. Esim. Punaparta-integraalin jouduin viime vuonna vastahakoisesti ostamaan Suomalaisesta, kun Akateemisesta ei sitä löytynyt.

 

Tänään lauantaina kävin SS Libriconissa, jossa Leopardinainen oli myynnissä. Eli piti Postin huolimattomuuden takia OSTAA sarjakuva-albumi, jotta voisin arvostella sen Kvaakissa. Minulla on huono rahatilanne, eikä todellakaan olisi varaa tämmöiseen. Mietin, esittäisinkö virkailijalle valituksen tästä saapumisilmoitusasiasta kun seuraavan kerran Postissa asioin. Sen verran olen kuitenkin sosiaalisesti rajoittunut, että minun on vaikea järjestää mitään valitusshowta postitoimistossa tai muuallakaan.

 

Minua on kiukuttanut muutama muukin asia viime päivinä, mutta en viitsi niistä kirjoittaa. Tulisi kovin pitkää ja omituista juttua. Työhön liittyviä asioita kuitenkin lähinnä. Niin, ja sitten se yksi kiertelevä ulkomaalaistaustainen kerjäläinen, jolle torstaina ratikkapysäkillä annoin täysin tapojeni vastaisesti pari euroa, ja sitten se olento roikkui minussa kiinni kuin takiainen. Helvetti, tätä minä olen toitottanut, että kaupunki ei ole ihmisille elinkelpoinen ympäristö. Täällä ihmiset ovat vain köyhiä, sairaita, onnettomia, syrjäytyneitä... Kaupungit pitäisi tuhota ja ihmiset määrätä elämään luonnossa kuten eläimet (ensin pitäisi kuitenkin vähentää ihmisten määrää jonnekin muutaman miljoonan - korkeintaan muutaman sadan miljoonan tasolle, muuten luonto ei kestä). Luonto pitää terveenä ja onnellisena.

 

15.6.2014

Toukokuun sarjakuvahaasteesta tuli negatiivista palautetta Photoshopmaisuudesta. Mutta kun tuo edustaa juuri sitä jälkeä jota haluan vastedeskin saada aikaiseksi. Tuo juuri on se minun tyylini. Juuri noin haluan Naavametsäläisetkin värittää. Tunsin aikamoista epätietoisuutta ja neuvottomuutta tuon palautteen takia. Pitääkö vain tylsästi läntätä yhtä väriä jokaista värialuetta kohti ja jättää tekstuurikikkailut ja muut pyrkimykset realismiin?

 

Kesäkuun haasteen aiheena on "Palovamma". Luotin taas kerran kykyyni saada helposti ideoita rappuja siivotessani, eikä tarvinnut pettyä. Keksin idean heti maanantaiaamuna. Tein äsken pikaluonnoksen. Näppärä idea mielestäni, vaikka yhdisteleekin Elät vain kahdesti -Bondia ja Schwarzenegger-pätkää "True Lies" (jälkimmäistä en ole edes nähnyt). Haasteena tulee olemaan realistinen piirtäminen. Sellaista en ole koskaan tehnyt. Tutkiskelen erinäisiä realistisesti piirrettyjä ranskalaisia sarjakuvia, agentti- ja poliisisarjiksia, draamasarjiksia ja sen sellaisia (latasin Pirate Bay -torrenteista älyttömät määrät BD:tä). Saa nähdä paljonko näistä heruu referenssiapua.

 

16.6.2014

Leopardinainen saapui postissa. Lähetetty Porvoosta 13. päivä eli viime perjantaina. Mahtui oviluukusta, eli saapumisilmoitusta ei tarvittu. Okei, sitten voin syyttää Postia vain yhden sarjisalbumin hukkaamisesta ja yhden saapumisilmoituksen unohtamisesta. Mutta mitä nyt teen tuplakappaleella viimeisintä P&F-albumia? Life ain't fair.

 

19.6.2014

Kallio on minulle väärä asuinpaikka. Ihmisten näkeminen vain tympii minua. Kaikki ovat rumia, alkkiksia, juntteja, surkeita. Mielessäni pyörivät kaikki menneen elämäni epäonnistumiset ja nykyinen jamani johon nämä ovat johtaneet, ja minut valtaa jatkuva alakulo ja vitutus. Jatkuvat rahahuolet vetävät mielen vielä pahemmin alaspäin. Missään ei edes ole mitään Ilmalanmetsän kaltaista luontoaluetta, jonne voisin vetäytyä yksinäisyyteen puiden, ruohon, kallioiden ja linnunliverryksen keskelle virkistäytymään.

 

Kunpa jossain olisi toinen maailma, jossa ihminen saisi elää arvokkaan elämän.

 

Palovammasarjikseni on nyt valmis ja Kvaakissa. Enpä tiedä... en pystynyt saamaan aikaiseksi niin realistista jälkeä kuin olisin halunnut. Ykkösruudun lattialaattoja lukuunottamatta en myöskään kikkaillut värityksessä, vaan tein niin tylsää jälkeä kuin mahdollista. Siitä seurasi, etten saa lopputuloksesta samaa taiteellista tyydytystä kuin lastenlaulusarjiksesta. Jos jotain positiivista, niin ensi kertaa elämässäni nöyrryin ja käytin apuviivoja tekstaamisessa. Niin paljon oli kunnianhimoa. Saipahan tekstausjälkeni sen viimeisen ammattimaisen silauksen.

 

2.7.2014

Voi nenäerite. Menin sitten voittamaan Kvaakin kesäkuun sarjishaasteen. En minä ole osallistunut noihin haasteisiin voitto mielessä, halusin vain saada väritysharjoitusta. Ikinä en ole voittanut mitään kilpailuissa tai arpajaisissa, ja luotin siihen ettei näin käy jatkossakaan. Laitoin heti uuden haasteen ilmoille - onneksi olin miettinyt aiheen valmiiksi jo huhtikuussa, kaiken varalta. Tietysti olen tahkonnut läpi kaikki Kvaakin aiemmat sarjishaasteet ja varmistanut, ettei aihetta ole aiemmin käytetty.

Täytyyhän minun silti saada se kuukauden pakollinen väritysharjoitus. En voi osallistua itse antamaani haasteeseen, joten toteutan sen sijaan yhden toukokuussa saamani idean. Siitä tulee kaksisivuinen työ, ja se tulee tarjoamaan jälleen jotain aivan uutta minulta. Elokuussa 2011 sarjishaasteen aiheena oli "Kielletty rakkaus", tämä idea olisi sopinut mainiosti siihen. Siitä tulee sitten sarjikselle nimikin.


8.7.2014

"Kielletty rakkaus" on nyt väritysvaiheessa. Tämä vaihe edistyy tuskallisen hitaasti, mutta hauskaa on. Onneksi alkoi eilen kesäloma. Valitettavasti se kestää vain kolme viikkoa, ja menin lupailemaan taas yhden sarjisarvostelun, kun ei muuatta julkaisua näköjään kukaan muu Kvaakin sisällöntuottaja viitsinyt ottaa harteillensa. Tämä lyhyt loma-aika mennee siis lähinnä näiden kahden prujun parissa, vaikka tarkoitukseni oli saada Valhalla-artikkelin työstäminen kunnolla käyntiin.

 


9.7.2014

Meikäläinen liittyi tänään neljänkympin kerhoon. Ei se nyt oikeastaan liikuta minua paljoa, ikä on minulle pelkkä numero. Ulkonäön puolesta kun minua voisi edelleen luulla 30-vuotiaaksi.

 

11.7.2014

Onnellinen isä on saanut pukattua maailmalle uuden lapsen, joka on vieläkin kauniimpi kuin edelliset!

 

15.7.2014

 

Aina välillä vilkuilen DeviantArtia yrittäen löytää sieltä jotain kivoja sarjiksia luettaviksi. Onhan siellä joitakin mukavan värikkäästi toteutettuja eläinsarjakuvia, joita voisi jäädä seuraamaankin, mutta joka kerta kypsyn sivuston epäkäytännöllisyyteen ja kuvien huonoon latautuvuuteen. Sivuvalikot pitkille sarjakuville olisi DA:han tervetullut lisä. Lisäksi sivuilla on liian paljon kuvia ja muuta tavaraa hidastamassa latautumista. Yleensä saan painaa osoitekentän refresh-toimintoa useita kertoja ennen kuin sarjissivu viimein ilmaantuu näkyville. Hiiren oikea klikkaus ja "Näytä kuva" tuntuu auttavan, mutta motivaatio loppuu meikäläisellä silti kesken. Tämän takia en halua itselleni DA-tiliä. Omien sivujeni selattavuuden olen koettanut tehdä niin käytännölliseksi kuin mihin huonoilla teknisillä taidoillani kykenen. Oma maa mansikka jne.

Sääli silti, DeviantArtillahan sitä palautettakin olisi tiedossa.

Se sarjisarvostelu on hoidettu ja kohta laitan sen julki Kvaakin etusivulle. Sen jälkeen saan ehkä revityksi itseni Valhalla-artikkelin kimppuun.

 

21.7.2014

 

Tralalaa.

Tänään on maanantai. Viimeinen lomaviikko on alkanut. Olen uurastanut Valhalla-artikkelin parissa viime päivät. Homma on nyt siinä pisteessä, että teksti on jotakuinkin valmis - joitain viilauksia saatan vielä tehdä jos tuntuu siltä. Kuvitus taas on ihan valmis artikkeliin ujutettavaksi.

Pieni ongelma oli se, että yhdessä Kvaak-artikkelissa tai arvostelussa saa olla enintään kymmenen kuvaa, mutta ratkaisin ongelman yhdistämällä monta kuvaa yhdeksi jpg-tiedostoksi. Kaikkien 15 albumin kannet esimerkiksi ovat kahdessa pystysuuntaisessa letkassa. Tällä tavalla on menetelty Kvaakin artikkeliosastossa aiemminkin (kaksiosainen Tarzan-artikkeli). Nyt toivon muiden sisällöntuottajien hyväksyvän sen, että artikkelista tulee niin helkutin pitkä, että jakamalla se kahteen osaan on tuloksena kaksi sopivanmittaista tekstiannosta. Silloin minun ei tarvitse tiivistää ja karsia materiaalia.

 

24.7.2014

Artikkeli on Kvaakissa, mutta sitä viilaillaan vielä määrittelemättömän ajan ennen kuin voin laittaa sen julki. Mutta... tämähän tarkoittaa sitä, että voin ruveta piirtämään sarjakuvia! Onnenpäivä! This is what I live for!

Luonnostelen jo neljännen Naavametsäläistarinan ensimmäistä sivua.

 

1.8.2014

Vetämäni Kvaakin kuukauden haaste on saanut päätöksensä - nimesin voittajan joka hoitakoon elokuun haasteen. Heinäkuu on ollut minulle työntäyteinen kuukausi lomasta huolimatta. Sarjishaasteen vetäminen, Kielletty rakkaus -sarjis, yksi sarjakuva-arvostelu, Valhalla-artikkelin teko melkein alusta loppuun ja sitten vielä viisi valmista sarjakuvasivua lisää. Lisäksi yksi Kvaakilainen myy Blueberry- & Giraud/Moebius -kokoelmansa - on lähestynyt minuakin yksityisviesteillä asian tiimoilta. Olen valinnut hänen kokoelmistaan pari ruotsinkielistä Blueberry-albumia ja yhden Moebiuksesta kertovan dokumentti-DVD:n. Hyvä kun nämä kaikki asiat tapahtuivat loman aikana eivätkä keskellä työkiireitä.

 

 

 

 

1    2   3   4   5   6   7   8   9   10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    
26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    
49    50    51    52    53    54    55    56    57    58    59    60    61    62    63    64    65    66    67    68    69    70    71    
72    73    74    75    76    77    78    79    80    81    82    83    84    85    86    87    88    89    90    91    92    93    94    95