Tohtori Sykerö (Doctor Snuggles) - 7. syyskuuta 1980 saimme tutustua tähän hollantilaiseen eriskummallisuuteen. En osaa sanoa, missä määrin eli kuinka aktiivisesti olen tätä keksijäprofessorista ja eläinystävistään kertovaa piirrossarjaa katsonut. Ehkä se on sellainen silloin tällöin jakso kerrallaan monen vuoden kuluessa näkemäni tuttavuus. 17.8.1983 alkoi ensimmäinen uusintakierros, 28.6.1987 toinen. Jotain kautta pääsin näkemään ainakin yhden ruotsiksi dubatun jakson, jossa Maltti-mäyrä muuttuu pahantuuliseksi.
Tuntuu mukavalta, että minulla on nyt 13 jakson kokoelma tätä mielikuvituksellista lasten piirrettyä. Voinpahan järjestää itselleni yhtenäisemmän ja kattavamman katselukokemuksen. Monta kommenttia olen netistä ja lehdistä lukenut siitä, että tekijöiden on täytynyt olla aika hapoissa. En väitä vastaan.
Safiiri ja Teräs (Sapphire & Steel) - 12. marraskuuta 1980 alkoi yksi kummallisimmista brittisarjoista koskaan. Kun satuin joskus pikkupoikana näkemään siitä jotain, en ymmärtänyt yhtään mitään. Aivan käsittämätöntä outoilua! Sarja jäi vuosiksi vaivaamaan päätä, halusin kovasti tietää mistä se kertoi. No, nettiaikana pääsin katsomaan IMDB:stä tietoja. Vuoden 2000 aikana sarja pyöri Suomessa MTV:n omalla kaapelikanavalla nimeltä TVTV!, joka ei ainakaan alkuun näkynyt Helsingissä eikä Turussa, ja olin todella harmissani. TVTV! ja CityTV yhdistyivät SubTV:ksi vuonna 2001, ja 2002 Safiiri ja Teräs jatkui SubTV:llä.
Uteliaisuus sai tyydytyksen 00-luvun puolessavälissä tai vähän ennen sitä, kun löysin puolet jaksoista Carltonin 2002 julkaisemana DVD-boksina Helsingin Filmifriikistä Yrjönkadulta. Katsoin ne aivan telkkariin nauliintuneena. Yritin löytää täältäpäin sen jälkimmäisenkin boksin, "Assignments IV, V & VI". Kun ei sitä löytynyt, tilasin sen Amazonista. Nuo kaksi boksia ovat parhaat DVD-hankintani.
12.11. - 17.12.1980 esitettiin vain ensimmäinen tehtävä kuudesta, sarjan ensimmäiset kuusi jaksoa. Hesarissa ei pidetty sarjasta ollenkaan. Ensimmäisen jakson esitteli Mikael Fränti, joka haukkui sarjan aivan lyttyyn, ja kun sarja jatkui meillä uusilla jaksoilla 7. maaliskuuta 1982, haukkui Jukka Kajava lisää. Tuolloin esitettiin Safiirin ja Teräksen toinen tehtävä, seuraavat kahdeksan jaksoa. Kolmas tehtävä - kuuden jakson mittainen - alkoi 29. maaliskuuta 1984. Enempää ei kai herunut, tehtävät 4-6 eli jaksot 21-34 jäivät esittämättä meillä, kunnes ne ilmaantuivat TVTV!:lle.
Totta kai McCallum ja Lumley näyttelivät ilmeettömästi ja elottomasti, heidän hahmonsahan olivat ihmisen muodon ottaneita yliluonnollisia voimia ja valittu näyttelemistyyli oli tietoista atmosfäärin luomista. Teräs (McCallum) on jäinen ja virkamiesmäinen, Safiiri (Lumley) taas pehmeämpi, ja hän mielellään vaihtaa asusteita ja kampausta lennossa ettei työ kävisi niin yksitoikkoiseksi. Kahteen muuhunkin kollegaan - Lyijyyn ja Hopeaan - saadaan tutustua. Kummallakin on oma persoonallisuus ja omat vahvuudet. Lyijy on jättimäinen, väkivahva, mutta nauravainen ja leppoisa musta mies, Hopea taas on teknisesti suuntautunut.
Vastatuuleen (Against the Wind) - Alkoi 25. tammikuuta ja päättyi 26. huhtikuuta 1981. Tästä ja miespääosan esittäjästä Jon Englishistä olen kirjoittanut Legatio Musicassa ja täällä.
Valehtelijoiden klubi - Tästä muistetaan ohjelman vetäjän Helge Heralan steppailu. Tietokilpailuparodiassa "kilpailivat" näyttelijät, jotka saivat tutkia aina yhtä eriskummallista esinettä kerrallaan, ja jokainen sai arvuutella mikä esine on, ja keksiä sille jonkin mielikuvituksellisen käyttötarkoituksen. Muistaakseni ilmassa roikkuvaan naruun oli ripustettu pyykkipojilla seteleitä, jotka toimivat palkintoina parhaasta arvauksesta. Herala steppaili askeltaessaan kisailijoiden pöydän, seteleitten ja sievän sihteeritytön välillä, ollen niin lipevää hymypoikaa.
Leo Lastumäki, Aake Kalliala, Maija-Leena Soinne ja Olavi Ahonen olivat kai kaikki jo jostain tuttuja minulle. Soinne mainosti telkkarissa Saludo-kahvia Heikki Kinnusen kanssa muistettavissa mainoksissa, joissa molemmat olivat vastailevinaan katsojien lähettämiin kahviaiheisiin kysymyksiin, kuten siihen, voiko Suomessa kasvattaa kahvipensaita omalla pihalla omaan käyttöön.
Valehtelijoiden klubia ei tehty mitenkään kuluttavaan tahtiin. Jaksoja tuli 9. toukokuuta 1981 alkaen yleensä kerran kuussa, joskus kahden kuukauden tauon jälkeen, ja kesäkuusta elokuuhun pidettiin aina kesätauko ohjelman tekemisessä. Ohjelma lakkautettiin Tapaninpäivänä 1983, jolloin pidettiin "Juhlat Valehtelijoiden klubissa". Laskin kaikkiaan 21 jaksoa juhlaohjelma mukaan luettuna.
10. toukokuuta 1997 alettiin sarjaa uusia MTV3:ssa yhdeksän jakson verran.
Pätkis - Nimike, jonka alla esitettiin sarjaa lastenpiirrettyjä kerran viikossa. Pätkis alkoi meillä jo 11. tammikuuta 1968 ja jatkui ilmeisesti satunnaisina pidempinä rupeamina, ollen välillä pitkään tauolla. 3. syyskuuta 1981 Pätkis jatkui taas vuosien tauon jälkeen Disney-piirretyillä, Nakke Nakuttajalla ja Ville Vilusella (Chilly Willy). Minulle ikimuistoisinta Pätkiksessä olivat smurffit, joiden seikkailut alkoivat 8.3.1982. Olin heti smurffifani, ja niin vanhempani ostivat minulle muovisen smurffitalon, muutaman figuurin ja kaksi sarjakuva-albumia, Smurfsoppan sekä Smurffit ja Krokelikraks. Ensinmainittu albumi on Smurffisoppaa ruotsiksi. Minulla on se yhä tallella, joskin se on kärsinyt hintalappujen keräilymaniastani, jonka koin lapsena. Smurfsoppan-albumin kansi sai toimia hintalappujen liimausalustana, keräsin niitä siihen. Niinpä kansi on täynnä ikivanhaa liimamöhjöä. Muuten se on säilynyt yllättävän luettavassa kunnossa. Krokelikraks-albumista olen sittemmin hankkinut toisen kappaleen divarista.
Smurffipiirrettyjä esitettiin 7. kesäkuuta 1984 asti, jolloin Pätkis jäi kesätauolle. Syksyllä jatkettiin ilman smurffeja.
Pätkis lopetettiin 19. joulukuuta 1985 vähäisten katsojamäärien ja piirrettyjen sisällöstä tulleiden valitusten takia (viimeisessä jaksossa esiintyivät Betty Boop ja Pikku Lulu). Katsojat löysivät aina jotain pelottavaa tai muuta valittamisen aihetta. HS ilmoitti tästä tv-sivulla 10. tammikuuta 1986, jos joku haluaa lukea tarkemmin. Pätkiksen piirrettyjen väkivaltaisuudesta ja meluisuudesta Kajavakin motkotti. Olisiko pitänyt vain esittää neuvostoliittolaisia ja itäeurooppalaisia piirrettyjä, mitä?
Täyttä elämää (The Good Life) - 5. syyskuuta 1981 alkoi tämä leppoisa brittikomediasarja talonsa luomupuutarhaksi muuttavan lontoolaispariskunnan, Tomin ja Barbaran, elämästä. Heidän Jerry-naapurinsa esittäjä Paul Eddington tunnetaan meillä parhaiten Kyllä, herra ministeri- ja Kyllä, herra pääministeri -sarjoista. Jäähyväiset sarjalle jätettiin 22. syyskuuta 1982. Tästä sarjasta kerroin ainoan anekdoottini ja muistikuvani vuoden 1982 Hesari-raportissani, aivan sivun alalaidassa. Vierittäkää alas asti.
Kuinka isosisko naitetaan (A Fine Romance) - Kevyt brittiläinen komediasarja, joka alkoi 14. tammikuuta 1982. Pääosissa Judi Dench, Michael Williams ja Susan Penhaligon. Tästä en muista muuta kuin alkutekstijakson, jossa Denchin ja Williamsin valokuvat kääntyvät katsomaan kohti toisiaan. YouTubessa on tukku kokonaisia jaksoja.
Sarja palasi meille niinkin myöhään kuin 12. helmikuuta 1986, jolloin ruvettiin esittämään 1982 valmistuneita jaksoja. Ne joutuivat vuorottelemaan keskiviikkoiltaisin Benny Hill Show'n kanssa toukokuun loppuun. 11.6. - 16.7.1987 vielä yksi kierros, ja siinä se.
Benny Hill Show - 21. elokuuta 1982 alkoi yksi kuuluisimmista englantilaisista sketsisarjoista. Antaa Hesarin kertoa Hillin tulosta ja 20. huhtikuuta 1992 tapahtuneesta lähdöstä:
Hillin huumorilla hauskuuteltiin suomalaisia vuoteen 1986 asti. Benny Hill Show'n tunnusmelodian voi kuunnella vaikka tästä:
https://www.youtube.com/watch?v=lAJB6HsYiNA
Kristallikivien salaisuus (Brødrene Dal og spektralsteinene) - Parodisessa norjalaisessa seikkailusarjassa etsivät oslolaisveljekset Gaus, Roms ja Brumund Dal (Lars Mjøen, Knut Lystad, Trond Kirkvaag) yhdessä professori Slattersin kanssa ainetta nimeltä Kurium 82, joka parantaa flunssan. Yksi veljeksistä kohtaa ufomiehen, joka antaa hänelle sormuksen, joka sisältää aikakoneen rakennuspiirustukset. Veljekset rakentavat aikakoneen piirustusten mukaan, ja aikamatkustus sujuu kristallikivien avulla - yksi sellainen sattuu sopivasti olemaan eräällä veljeksellä hallussa jo ennestään. Viikinkiajasta edetään 1600-luvulle, 1700-luvulle Robinson Crusoen tunnelmiin, muinaiseen Egyptiin, villiin länteen, 1920-luvun Englantiin, Robin Hoodin aikaan, Tuhannen ja yhden yön tarinoiden aikaan ja paikkaan kauas itään, toiseen maailmansotaan, ja lopulta avaruuteen vieraalle planeetalle.
Tästä sarjasta kirjoitin jo elokuussa 2011 seuraavasti: "Monty Python-vaikutteet ovat aika vahvoja tässä absurdia huumoria sisältävässä tieteisseikkailusarjassa, jossa aikamatkailun nimissä parodioidaan myös eri aikakausia ja kulttuureja. Siinä ohessa ennakoidaan myös nykyajan huoltoasemia, joista saa KAIKKEA paitsi bensaa. Ainut asia mitä ihmettelen on, että miten niitä aikamatkailuun tarvittavia kristallikiviä sattuu löytymään niin sopivasti joka ajasta ja paikasta minne aikakone veljeksiä heittelee... mutta sehän on sitä fantasiakomediaa. Läpeensä viihdyttävä naurupommi! "Va skall Brødrene Dal med to steiner? Bygge sig glasshus og kaste de inne?" (Anteeksi, jos tuo oli väärinkirjoitettua norjaa.)".
Tuotantoarvot ovat riittävän hyvin kohdillaan, jotta seikkailun katselu on miellyttävää. Hassuissa yksityiskohdissa löytyy: mainitussa bensa-asemakohtauksessa pumpuista tulee kahvia, teetä ja kaakaota, rockabilly-bändi innostuu Dalin veljesten vanhasta sinisestä avoautosta ja rupeaa soittamaan sen luona. Dalien nykyaikaiset, arkeologityyliset asut herättävät suunnatonta hilpeyttä vuosisatojen takaisen kuninkaan hovissa, missä kaikki ovat pukeutuneet varsin räikeästi ja koreilevasti, ja joillakin naisilla on vahvat meikitkin. Pata kattilaa soimaa. Robinson Crusoe -episodissa "Perjantai" kuuntelee korvalappustereoista Bob Marleya ja Crusoe itse hoilaa oopperaa - Carmenia ainakin. Muinaisen Egyptin hautakammiossa on sarkofagien joukossa myös Muumipeikko.
Lapsena sarjasta jäi mieleeni lähinnä lopun takaa-ajokohellus rakennuksessa, jossa professori Slatters on raportoinut uudesta ihmeaineesta tutkijoille ja tiedemiehille, ja loppukuvasta, jossa ainetta sisältävä sauva lentää ikkunasta jalkakäytävälle ja särkyy.
Sarja debytoi Suomessa toisella kotimaisella, nimellä Bröderna Dal och spektralstenarna, alkaen 13.9.1982. Suomeksi tekstitettynä se esitettiin 12.1. - 13.4.1983.
Kristallikiviseikkailu oli norjalaiskoomikoiden toinen yhteinen sekoilusarja. Ensimmäinen esitettiin meillä 31.12.1979 - 24.3.1980 ja kantoi ruotsiksi nimeä Professor Drövels hemlighet. 25. toukokuuta 1995 alkoi ruotsiksi tekstitettynä ryhmän kolmas parodinen seikkailusarja Bröderna Dal och legenden om Atlant-Is. Oslolaisveljekset etsivät Kautokeinon jäisistä maisemista saamelaisten pyhää Irka-aarretta, joka oli peräisin myyttisestä Atlant-Iksesta.
Paul Hogan show - Tähän alkajaisiksi HS:n esittely kyseisestä ohjelmasta, julkaistu sen avajaispäivänä 7. lokakuuta 1982.
Muistiini on jäänyt lapsuudesta yksi englanninkielisen sketsiohjelman episodi, joka meni näin: elettiin jotain 1600- tai 1700-lukua, ja merellä seilanneessa aluksessa raivosi keripukki. Sen johdosta hedelmistä puhuminenkin oli kielletty, mutta kieltoa oli vaikea noudattaa. Hedelmät lipsahtivat esimerkiksi kapteenin puheeseen, kun joku puhutteli häntä ja hän vastasi: "Yes, Mr. Banana?". Joku vieressä huomautti, että nythän te itsekin puhutte hedelmistä. "Pilailetteko?". Sananvaihto yltyi kovaääniseksi riitelyksi, kunnes eräs rauhoitti tilanteen ja ehdotti, että siirrettäisiin ajatukset johonkin muuhun asiaan. Sama mies aloitti uutta juttua tokaisemalla: "Nainen...". Kaikki voihkaisivat ihastuksissaan, kunnes mies jatkoi: "...jolla on mahtavat melonit". Kaikki syöksyivät raivoissaan hänen päälleen. Ja tällaista katseli pikkupoika, joka vieläkin muistaa moisen riettaan jutun!
Olen muutaman kerran tällä vuosituhannella yrittänyt IMDB:n avulla jäljittää sitä sketsisarjaa, tuloksetta. Vasta Hesareiden selailu toi esille varteenotettavan ehdokkaan. Olisiko tämä Crocodile Dundeen varhainen sarja? 19. toukokuuta 1983 asti meillä näytettiin sitä - seitsemän kuukauden ajan. No, YouTubessa on Paul Hogan show'ta, mutta tuota keripukkisketsiä en ole onnistunut löytämään. Kuittaan silti arvoituksen ratkaistuksi, ja jätän puheenvuoron vielä Kakka Kanavalle:
Kyllä, herra ministeri (Yes, Minister) - Tätä ja sen jatko-osaa Kyllä, herra pääministeri (Yes, Prime Minister) on esitetty meillä niin moneen otteeseen välillä ruotsiksi ja välillä suomeksi tekstitettyinä, että olenkohan kaikki esityskerrat saanut merkattua? Listani näyttää tältä:
Javisst, herr minister - 18.10.1982
Javisst, herr minister - 10.1.1983
Kyllä, herra ministeri - 16.8.1983
Kyllä, herra ministeri - 5.4.1984
Javisst, herr premiärminister - 10.11.1986
Kyllä, herra pääministeri - 3.1.1987 (joka toinen viikko)
Javisst, herr premiärminister - 24.10.1988
Kyllä, herra pääministeri - 14.1.1989
Kyllä, herra ministeri - 12.8.1995
Kyllä, herra pääministeri - 7.6.1997
Pahoittelen mahdollisia puutteita.
Kolme muskettikoiraa (D'Artacan y los tres mosqueperros) - 13-osainen espanjalainen piirrossarja vapaasti Alexandre Dumas'n romaanin mukaan. Hahmot olivat koiria. Heikosti muistan tätäkin katsoneeni. 23. lokakuuta 1982 alkoi, mutta jatko näyttäisi sujuneen melkoisen vaihtelevaan tahtiin. Esittivät jaksoja silloin kun ohjelmakartasta sattui aikaa liikenemään. 6. toukokuuta 1983 sarja pääsi loppuunsa. Uusintakierros alkoi 7.6.1992.
Thilia Thalia Thallallaa - Tämä 29.10.1982 alkanut ohjelma oli tietoleikkikilpailu, jossa kilpailivat suomalaisten näyttelijäyhdistysten valitsemat kahden hengen joukkueet. Tiedoilla, taidoilla ja improvisointikyvyillä pärjäsi. Reijo Salmisen juontama ohjelma ei pyrkinyt olemaan katsojille opettavainen, vain viihdyttävä.
Reinikainen - 30.10.1982 - 30.4.1983 esitetty Tankki täyteen -spinoff-sarja, jossa poliisikonstaapeli Reinikainen siirtyi Hämeenperältä Tampereelle. Heti avausjaksossa hän pisti asiat aika mullin mallin. Alkosta hänet heitetään ulos pienen niskuroinnin takia, ensimmäinen päivä poliisiasemalla on katastrofi, kun häntä ei tunnisteta uudeksi konstaapeliksi ja hänet heitetään yöksi putkaan oletetun juopumuksen takia. Kotitalorapun asukkaat saavat kutsun Reinikaisen asuntoon kahveelle ja pullalle. Huoltoviraston naispuolinen työntekijä tulee jututtamaan Reinikaista alkoholismista ja auttamaan häntä, mutta osoittautuu itse pahemmin autettavaksi: hänen kotinsa on täynnä kanoja ja munia ja hän osoittautuu hermoherkäksi ressukaksi. Syntyy ystävyys näiden kahden välille.
Käy hiukan sääliksi myös kreikkalaisen ravintolan tarjoilijaa, joka osaa suomea paremmin kuin Reinikainen uskookaan, ja joutuu puhutelluksi kuin Kreikan-matkallaan olevan tyhmän suomalaisen ummikon kohdannutta paikallista.
Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen käsikirjoitukset ovat pullollaan nerokkaan kiemuraisia koomisia tilanteita ja päähenkilön sukkelaa sanailua. Lopulta pidän tästä enemmän kuin Tankki täyteen -sarjasta.
Reinikainen starttasi uusintakierrokselle 12. syyskuuta 1985, ja uudestaan 21. marraskuuta 1992 sekä 12. elokuuta 1997.
Tenho Saurén joutui niin pahoin menestysroolinsa leimaamaksi, että siitä tuli hänelle uran haitta ja riippakivi. Visa Mäkisen Curly-merkki julkaisi nipun huumorikasetteja, joissa Saurén heitti läppää. Punk In Finland -foorumin jäsenet osasivat lainata kolme vitsiä Blyysit läikyy -kasetista Kirpputorilöydöt-ketjussa, mutta jos koko kasetti on samaa tasoa kuin nuo kolme varsin käsittämätöntä vitsiä, niin ei kannattane vaivautua etsintäretkelle.
Mistähän kaikesta olen jäänyt paitsi, kun en ole nähnyt Kielipuoli potilasta, Siskoa ja sen veljeä tahi Pakanamaan karttaa?
Tenavat - 7. tammikuuta 1983 alettiin esittää Charles M. Schulzin hahmojen seikkailuja piirrettyinä. Uusintaa nähtiin ainakin 27. ja 31. elokuuta sekä 2. syyskuuta 1988, Jaska Jokunen -tittelillä.
Lemmen karu selli - Tämmöisenkin jutun muistan telkkarista: jokin miehen ja naisen suhteesta kertonut suomalainen tv-näytelmä perustui kokonaan suomalaisiin iskelmiin, joita siteerattiin laulaen. "Hän on mun, hän on mun, lökäpöksyni mun" kuului "dialogiin" jossain kohtauksessa. Parhaiten muistan kuitenkin kopean ja korskean naisen, joka iski joltakulta mieheltä tajun kankaalle ja hoilasi pois kävellessään: "Ennen oli miehet rautaa, ja laivat oli puuta...", minkä jälkeen vieressä seissyt hovimestari kärräsi miehenrötkäleen pois kottikärryllä tai jollain vastaavalla välineellä ja jatkoi huokaisten: "...hiiohoi".
Hesareiden selailu netissä paljasti mikä ohjelma oli kyseessä. Lehti esitteli sen seuraavasti esityspäivänä 26.2.1983:
Peukaloisen retket (Nirusu no fushigi na tabi) - 6.3.1983 meillä alkanut, Selma Lagerlöfin tarinaan perustuva japanilais-saksalainen piirrossarja kolahti välittömästi.
Piirrossarja on pitkä 52 jaksoineen, ja sen pyöriessä Suomen telkkarissa elämäni mullistui perusteellisesti: vanhempieni avioero, muutto toiseen perheeseen, isäpuolen ja tämän kahden tyttären luo. Jotenkin tässä mullistuksessa pystyin seuraamaan Peukaloisen seikkailuja uskollisesti. Ystävällisesti isäni, joka jäi yksin asuttamaan synnyinkotiani, nauhoitti c-kasetille kahden jakson ääniraidan, pitämällä kasettinauhuria telkkarin edessä. Lapin kesä (jakso 41, es. 12.2.1984) ja Lumottu puutarha (jakso 44, es. 4.3.1984). Niitä tulin kuunnelleeksi paljon.
25.12.1988 sarja alkoi uusintana.
Minulla oli lapsena myös ruotsalainen kuvakirja Nils Holgerssonin seikkailuista. Kerroin siitä Kvaakissa, Parhaat animaatioleffat -viestiketjussa. Siinä on kyseisen kuvakirjan kansikin, seuraavassa viestissäni. Kirja oli vissiin jonkin verran iäkäs, ainakin sen kuvat oli napattu 1962 tehdystä elokuvasta. Jep, ruotsalaiset tekivät tuona vuonna elokuvan joka ilmeisesti yhdisti elävää kuvaa ja animaatiota. Kovasti kiinnostaisi nähdä tuo leffa, mutta YouTubesta ei löydy kuin vähän alkutekstijaksoa. Kuvakirjassa hanhet olivat lapsen silmin vakuuttavan näköisiä, mutta nyt aikuissilmin nähtynä Martti-hanhi näyttää kirjan kannessa täytetyltä. Darth Mikan huomautus Martin kaulaan laitetusta huivista osuu myös oikeaan - köydenpätkähän sen pitäisi olla. Epäilen vahvasti, toimiiko tuon vuoden 1962 leffan toteutus, mutta olen kyllä lukenut netistä kertomaa, että elokuva tehtiin mittavalla budjetilla ja on aika onnistunut.
Jos ei Kenne Fantin ohjaaman elokuvan näkeminen onnistu, niin olisipa kiva omistaa edes tuo kuvakirja taas. Vaan liekö toivotonta Suomessa asuvalle?
Moniko tietää, että tästä japanilais-saksalaisesta Peukaloisen retket -piirrossarjastakin on olemassa puolitoistatuntinen elokuvaversio? Siitä on ollut vaikea löytää mainintoja netistä ja se puuttui pitkään IMDB:stäkin, mutta ei näköjään enää. Nyt se on lisätty sinne. Minulla on tuo elokuvakin DVD-R -levylle poltettuna. Yhtenä päivänä joskus 90-luvun lopulla tai 00-luvun alussa luin Hesarin Nyt-liitteestä telkkarin ohjelmatietoja ja hämmästelin, kun yhtenä tulevana vuorokautena oli Peukaloisen retket tulossa, mutta sille oli varattu puolentoista tunnin esitysaika. Uteliaisuudesta asetuin katsomaan telkkaria oikealla hetkellä ja panin vielä videonauhurin nauhoittamaan. Sain katsoa Nilsin koko tarinan puolitoistatuntisena tiivistelmänä. Hesarin artikkelihaku löysi ohjelmatiedon päivämäärältä 23.4.2005, kello 13:25 - 14:55. Sen täytyi olla silloin. Sittemmin, kun sain hankituksi polttavan DVD-soittimen, siirsin tuon leffaversion DVD-R -levylle, ja siinä se on yhä.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82