1986 - 1987 1988 - 1991 1992 - 1996 1997 - 2002 2003 - 2007 2008 - 2011 2012 - 2015 2016 - 2018 2019 - 2021
2012
TAMMIKUU: Päivi Viita: Deittaa.com
Ilta-Sanomat 2.1.2012
Deittaa.com oli tämän 1960 syntyneen graafisen suunnitteljan ensimmäinen yritys sarjakuvan tekijänä. Jotkut stripit ovat aika helppoja, mutta välillä Viita sai kiinni jostain omaperäisemmästä ja syvemmästä kuvatessaan kumppanin etsimisen vaikeutta.
HELMIKUU: Marko ja Seija Lappalainen: Koirankorvilla
Sisarusten tekemä sarjakuva koiran omistamisesta enimmäkseen hevitytön silmin nähtynä – välillä nähdään muitakin henkilöitä. Tavallisen aiheen omaava sarjakuva erottuu massasta kauniilla piirrosjäljellä ja omaperäisellä otteella.
https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5649.msg363068.html#msg363068
MAALISKUU: Minna-Karoliina Heino: Kukka
Ilta-Sanomat 1.3.2012 & 12.3.2012
Tämä sarjakuva ei puhuttele minua millään tasolla, eikä tämä visuaalisesti poikkea siitä, mitä jotkut koulutytöt piirtelevät vihkoihin.
HUHTIKUU: Pekka Sauri: Kestävyysvaje
Ilta-Sanomat 11.4.2012
1954 syntynyt Sauri on piirrellyt osuvia mutta pahasti itseään toistavia pilapiirroksiaan moniin lehtiin, kuten Iltalehteen, Vihreään Lankaan ja Uutislehti 100:aan. Näistä julkaistiin kokoelma Just joo. Valitut piirrokset 1988-1994 (Perusta, 1994). Aina samat kaksi miestä keskustelemassa baarissa, toisella kaljatuoppi kädessä, toisella iltapäivälehti. Entinen Vihreän liiton poliitikko, virkamies, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja ja radion Yölinja-ohjelman juontaja, nykyinen työelämäprofessori Sauri laajensi sitten asetelmaa strippisarjakuvaksi tarjoamatta mitään kummempaa uutta ainesta. Mutta välillä tosiaan osuvia huomioita tarjolla.
TOUKOKUU: Jarmo Kervinen: Om, Will-Bert ja Gädä
Onneksi löytyy joku sarjakuvantekijä, joka omaa erilaisen ajatuskulun kuin muut, jotta saamme nauttia nerokkaan nyrjähtäneestä sarjakuvasta. Pentti Linkola haluaa olla ainoa Titanicin pelastusveneessä, joten hän palkkaa yhden nalleista huitomaan kirveellä venettä kohti kurottavia käsiä. Jeesukselle soitetaan ja kysytään oliko Maria Magdalena hänen vaimonsa kuten Da Vinci -koodissa väitetään (”Siitä on jo 2000 vuotta, en muista”), ja pölynimurilla melskaava naapuri vaiennetaan huudattamalla Puna-armeijan kuoron laulamaa versiota Suuresta ja mahtavasta.
https://sarjakuvat.wordpress.com/2016/01/03/jarmo-kervinen-greatest-hits-of-om-will-bert-ja-gada/
https://www.kvaak.fi/1641/2011/09/29/herberttia-saimaan-rannoilta-kakkonen/
KESÄKUU: Mika Ijäs: Korpit
Kuusenlatvassa pesivä korppipariskunta juttelee toisilleen syvällisiä. Toimii, ei pahaa sanottavaa.
http://korpit.sarjakuvablogit.com/
HEINÄKUU: Anni Nykänen (Nynni Äkänen): Vähäks ärsyttää
Mummo-sarjakuvan (neljä albumia Sammakko-kustantamolta 2010-2016) tekijä väänsi nimestään sananmuunnoksen ja piirsi sekalaisista arkisista ärsyttävyyksistä hauskasti. Tekijän blogista näitä löytää:
http://nynni.sarjakuvablogit.com/2012/08/22/nynni-akanen-nro-3/
http://nynni.sarjakuvablogit.com/2012/08/30/nynni-akanen-nro-9/
http://nynni.sarjakuvablogit.com/2012/08/31/nynni-akanen-nro-10/
Wikipedia-sivu:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Anni_Nyk%C3%A4nen
ELOKUU: Tino Jansson: Kriminaali
Ilta-Sanomat 2.8.2012
Kriminaalia piirsi tuolloin 21-vuotias järvenpääläinen Tino Jansson. Miehen sarjakuvia (Mää, Tupakkatauko, Jänisrutto) leimaa yksinkertaisuus, selkeys ja pienimuotoisuus. Pikkuhauskaa vitsailua pienistä aiheista, joskus liiankin pienistä ja toisteisista, kuten Mää-sarjan kohdalla, jossa jokainen punchline perustuu tyhmän lampaan määkimiseen väärällä hetkellä. Vankilasta karanneen nimihahmon koheltamista seurannut sarjakuva oli sentään vauhdikkaampi, mutta minkäänlaista älyä oli turha etsiä.
SYYSKUU: Pauli Kinnunen: Vinoileva hiiri
Ilta-Sanomat 7.9.2012
Helsingissä kirjapainoa ja käyntikorttipalvelua pyörittävän Kinnusen sarja yrittää tehdä poliittista satiiria eläinhahmojen kautta. Hahmot ovat epäselviä, pomppivia viivasörsseleitä, ja vitseistä tekisi mieli sanoa hahmoille, että rauhoittukaapas nyt vähän ja koettakaapas kertoa nuo juttunne vähän toisella tavalla, niin katsotaan sitten, ovatko ne hauskoja.
LOKAKUU: Heikki Huttunen: Psyko Ted
Ilta-Sanomat 1.10.2012
Pojalla on psykopaattinen pehmonalle. Tästä asetelmasta Pihtiputaalta Kirkkonummelle muuttanut Huttunen (s. 1985) väänsi sysimustaa, ahdistavaa huumoria, jonka kestää tai sitten ei. Rahoitusta käsittelevässä firmassa yhteyspäällikkönä toimiva mies kertoi IS:lle myös kaksoisroolistaan kuvittajana sekä käsikirjoittajana suomalaiselle pelitalolle.
MARRASKUU: Soile Karhu: Täti Twist
Ilta-Sanomat 6.11.2012
Piirrostyö on kamalaa, hahmoista ei saa edes selvää mitä ne ovat, kaunokirjoitustekstausta jaksaa lukea vain kun tekstiä on vähän.
JOULUKUU: Hannu Kontturi: Last Hetero
Kvaakin galleria
Nuorimies kuulee julkisissa matkustaessaan kaikenlaisia juttuja vierustovereiltaan, ja kommentoikin niitä suoralla ja sarkastisella tavalla.
2013
TAMMIKUU: Veera Partanen: Nipo ja Lissu
Ilta-Sanomat 3.1.2013
Oululainen, 1993 syntynyt tekijä loi sarjakuvansa jo yläasteella, ja ammensi omista kokemuksistaan. Nipo on ylipingoitteleva perfektionisti, Lissu ottaa asiat rennommin. Tulos todistaa Partasella olevan kykyjä sarjakuvantekijänä.
HELMIKUU: Asta Jansson: Mummot ja papat
Mummo- ja pappaenergiaa sympaattisen hassuilla hahmoilla. Jutut viihdyttävät ja vahva murre tuo persoonallisen lisän, mutta piirrostyö on heikko lenkki:
http://astita.sarjakuvablogit.com/
MAALISKUU: Mikko Laiho ja Tero Mäkelä: Pupu vs. Karhu
Kvaakin galleria
Pupunaaraan ja karhu-uroon epäsuhtainen suhde. Pupu on oikea kodin hengetär, kun taas karhu on ongelmallinen tapaus. Vaikka mies kovasti yrittääkin olla kumppanilleen mieliksi ja osallistua kotitöihin pyydettäessä, tikanheittokisojen houkutus on suuri ja jossain syvällä alitajunnassa luonnolliset karhun vaistotkin kummittelevat. Sarjakuva kuvaa suhdetta välillä herkän pehmoisesti, mutta ajoittain piirrosilmaisu vääntää ruuvia täyden kierroksen psykoottisen kauhun suuntaan. Mäkelän piirrostyö on näyttävää, stripit ovat edukseen isossa julkaisukoossa. Pariskunnan eloa on nähty muutaman kerran vielä lauantainumeroissakin.
Käsikirjoittaja Laiho asuu Bristolissa, kuuluu dartsin huippunimiin, vetää lasten teatterikoulua ja kirjoittaa näytelmiä. Mäkelä taas on Oulussa asuva, piirtämiseen keskittyvä entinen sekatyömies.
https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5649.msg394119.html#msg394119
HUHTIKUU: Mikael Mäkinen: Ninja vs. Ninja
Kvaakin galleria
1985 syntynyt Mäkinen työskentelee sarjakuvakustantajana oman 2011 perustetun Musta Ritari -kustantamonsa kautta. Minä omistan kaikki kuusi Säilä-lehteä, jotka tulivat ulos 2012. Ihan luettavia, ja kannet ovat näyttäviä. Ninjailun lisäksi muita Mäkisen omia sarjakuvia ovat netissä julkaistu George the Knight sekä sarjakuva apostoli Paavalin elämästä. Ninjajutut ovat hauskoja – miekka selässä on suosikkini – mutta piirtäjänä Mäkinen on tehnyt parempaakin jälkeä.
TOUKOKUU: Hannu Kesola: Hannulat
Ilta-Sanomat 3.5.2013
Kesolan omasta Kvaak-ketjusta voi lukea, miten mies on saanut kansainvälistä huomiota amerikkalaisten supersankarisarjakuvien piirtäjänä / tussaajana. Sitä ei kyllä Hannulat-strippisarjasta olisi kyennyt aavistamaan, eli melkoista kehitystä on tapahtunut. Erityisesti ärsyttää se, että melkein joka ruudussa on joku puhuva tai ajatteleva pää läheltä ja vinosti edestäpäin kuvattuna, joko taustan kanssa tai ilman. Ihmisten kuvaamistapaa ja -etäisyyttä voi varioida sarjakuvissakin vaikka kuinka paljon. Vitsit ovat sentään hyviä.
https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,15762.0.html
KESÄKUU: Tea Tauriainen: Helposti vaikeaa
Ilta-Sanomat 3.6.2013
10 strippiä aiheesta ”kuinka suhtaudutaan elämään vaikeasti”, toiset 10 strippiä aiheesta ”kuinka olla muuten vain hankala ihminen”. Jotenkin valloittavaa, osin Tauriaisen mielenkiintoisen piirrostyylin ja aina yhtä dominoivaa väriä käyttävän väritystyylin ansiosta.
1988 syntyneellä lahtelaisella Tauriaisella on ketju Kvaakissa, mukana linkkejä hänen julkaisujensa arvosteluihin.
https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,15756.0.html
HEINÄKUU: Johanna Lumme: Kalle Kani
Ilta-Sanomat 10.7.2013
Kaunista maalaustaidetta ja herttaista eläinhuumoria tässä. 1990 syntynyt Lumme vietti lapsuusvuotensa Ranskassa, ja osa hänen sarjakuvasuosikeistaan (Asterix, Marsupilami) onkin sikäläistä perua.
ELOKUU: Marko Raassina: Kalevala
Kuhmolainen Raassina pääsi töihin sikäläiseen Juminkeko-kulttuurikeskukseen, joka mm. vaalii Kalevalaan liittyvää kulttuuriperinnettä. Sieltä tuli ehdotus Kalevalan tarinoiden elävöittämisestä sarjakuvamuodossa. Raassinalle tämä tiesi pitkää projektia, sillä tarkoitus oli tehdä koko kansalliseepoksemme humoristisen strippisarjakuvan muotoon. Valmiin työn julkaisi Arktinen Banaani 87-sivuisena albumina vuonna 2015. Onnistunut teos ansaitsi jatko-osankin: Kullervo-albumi ilmestyi jo seuraavana vuonna.
https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5649.msg405166.html#msg405166
SYYSKUU: Kukka-Maaria Kiuru: Siniset saappaat
Kvaakin galleria
Saavutus kai sekin kyetä tuottamaan strippejä näin yksinkertaisesta ja suppeasta aiheesta.
LOKAKUU: Harri Mannonen ja Jussi Heinonen: Pyry & Hyry
Ilta-Sanomat 1.10.2013
Sekalaisia vitsejä hahmosta, jolla voisi olla selkeämpikin persoonallisuus. Muutamassa stripissä Pyry on perinteinen sähläri, mutta vain muutamassa. Jokunen taideviittaus (Picasso, Magritte, Dali) piristää.
MARRASKUU: Arttu ja Liisa Seppälä: Pöyrööt
Kahdella tavalla pöyristyttävä. Ensimmäisen kerran pöyristyy, kun lukee tätä surkeaa junttisarjakuvaa, toisen kerran kun näkee millaiset ihmiset sitä tekevät:
https://yle.fi/uutiset/3-6593929
JOULUKUU: Jarkko Nääs: Mourukatit
Nääsin sarja on parhaita suomalaisia kissasarjakuvia koskaan. Hienointa on se, että Nääs ei kuvaa mitään inhimillistettyjä sarjakuvakissoja, vaan ihan oikeita mouruajia tekemässä suoraan tosielämästä poimittuja kissojen juttuja. Arktinen Banaani julkaisi 2014 kovakantisen albumin, joka kannattaa ilman muuta poimia divarista talteen.
2014
TAMMIKUU: Jouko Tapio Ortju: Örppis
Huokaus...
HELMIKUU: Pertti Hiltunen: Unikuvia
Ilta-Sanomat 3.2.2014 & 4.2.2014
Sastamalainen, 1948 syntynyt Hiltunen on ikänsä tehnyt öljyvärimaalauksia, ja eläkeläisenä hän päätti ryhtyä tekemään myös sarjakuvia. Inspiraatio Unikuviin tuli omista unista. Ei paljon Örppistä parempi. Erittäin kankeat piirrokset, joissa on vielä käytetty valokuvia apuna – klassinen esimerkki siitä kuinka sarjakuvaa ei pidä tehdä. Puhekuplat vilisevät välimerkkivirheitä ja jokainen strippi päättyy yksitoikkoisesti samaan kuvaan.
MAALISKUU: Jaakko Taipale: Reiska ja Kärppä
Kvaakin galleria
Perinteinen, tavanomainen mutta hyvin toimiva huumoristrippsarja pummikavereista. Reiska on porukan tylyttäjä, mutta pohjimmiltaan hän silti välittää toisista.
HUHTIKUU: Klaus Kuurinmaa: Hanska
1966 syntynyt opettaja Kuurinmaa kertoo fiktiivistä historiallista tarinaa Niaija- ja Hanska-nimisten valtioiden välisistä ristiriidoista. Alkulähteenä toimi Tintti-albumi Kuningas Ottokarin valtikka, jossa Tintti seikkailee Syldaviassa ja Borduriassa. Kuurinmaa kertoi lapsena lisää tarinoita Tintin kokemuksista näissä valtioissa, mutta jo tekijänoikeussyistäkin hän muutti lopulta hahmojen ja tapahtumapaikkojen nimet.
http://arabialainensulka.fi/etusivu/tiede%2C%20historia%2C%20taide/klaus%20kuurinmaa.html
TOUKOKUU: Henna Karvonen ja Sallamaari Syrjä: Rokkityttö ja rinsessa
Toimivasti piirretty kuvaus kahden hyvin erilaisen tyttökaveruksen kommelluksista ja seurustelukuvioista. En oikein pääse sisälle tällaiseen nykypäivän tyttömäisyyteen, eli en ole kohderyhmää.
https://www.kvaak.fi/1976/2013/08/30/rokkitytto-ja-rinsessa/
KESÄKUU: Satu Cozens ja Janne Valkeejärvi: Cepe
CP-vammainen Valkeejärvi yhdisti roisin huumorintajunsa nokialaisen Cozensin kuvitustaitoon, tuloksena sarjakuva joka puhuu vammaisten oikeuksien puolesta. Pyörätuolilla liikkuva Cepe kohtaa hankaluuksia maailmassa, joka on rakennettu ”normaaleille”. CP-lehden numerossa 2/2013, joka on ladattu Docplayeriin, on muutama strippi. Sivu 17:
https://docplayer.fi/1488346-2-2013-cp-lehti-tanssijan-tiella-s-5.html
HEINÄKUU: Iris Tanttu: Aasimaista
Ilta-Sanomat 1.7.2014
Ylimielinen hevonen yrittää turhaan aiheuttaa alemmuuskompleksin aasille, joka tyytyy vaatimattomaan osaansa ja kommentoi hevosen mahtailua sarkastisesti. Tantulla (s. 1982) on tekstiilisuunnittelijan koulutus, ja sarjakuvan rasteripinnat on toteutettu tekstiilejä skannaamalla. Sarjakuvana lopputulos onnahtelee, ja kaikkien strippien lukeminen putkeen käy yksitoikkoiseksi. Sitä jää toivomaan, että tekijä keksisi jotain muutakin monipuolistamaan lukukokemusta.
ELOKUU: TOVE 100 – eri piirtäjien kunnianosoitussarja Tove Janssonille
Veikko "Joonas" Savolainen, Kati Närhi, Katja Tukiainen, Anni Nykänen, Juho Juntunen, Heikki Paakkanen, Tiitu Takalo, Petteri Tikkanen, Pauli Heikkilä & Markku Paretskoi, Ville Pynnönen, Kati Kovács, Matti Hagelberg, Jope Pitkänen, Jukka Tilsa, Pauli Kallio & Christer Nuutinen, Timo Mäkelä, Hannele Rantala, Aapo Rapi, Riitta Uusitalo, Hannu Mänttäri & Johanna Sinisalo, Milla Paloniemi, Ilkka U. Pesämaa, Pertti Jarla, Pentti Otsamo, Tarmo Koivisto ja Petri Hiltunen olivat kaikki tehneet osuutensa. Tässä Hiltusen panos:
IS:n nettisivut, elokuu 2014
SYYSKUU: Heta Happonen: Sanna
Ilta-Sanomat 1.9.2014
Kerrankin taas hienoa piirrostyötä Kuukauden kotimaisessa. Valitettavasti hygienianeurootikko ei ole kovin kiva sarjakuvahahmo eikä oikeassakaan elämässä miellyttävää seuraa. Happosen tunnetuin sarjakuva on Lempo Kustannuksen 2012 julkaisema albumi Harmaan pupun päiväkirja.
LOKAKUU: Anssi Ylirönni: Matias
Ylirönni on 1984 Parkanossa syntynyt ja Helsinkiin muuttanut entinen sosiologian opiskelija, nykyinen taidemaalari ja freelancer-toimittaja. Sankarinsa Matias on taas yksi tyypillinen suomalainen elämässä jotenkuten luovija ja sitä kautta lukijoita hauskuttava tyyppi. Ehkä vain tavallista filosofisempi. Oli sitten baarissa ryyppäämässä tai töitä hakemassa, sukkeluuksia riittää.
https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=15112.0
MARRASKUU: Antti Kurvinen: Juro
Ilta-Sanomat 4.11.2014
Hiljaista, pysähtynyttä mitättömyyttä pahantuulisen ihmisen seurassa. Tällaista teki 1986 syntynyt helsinkiläinen Kurvinen, mainostoimiston työntekijä, julistetaiteilija ja animaattori.
JOULUKUU: Marika Honkanen ja Matti Kallio: Hermannin maailma
Ilta-Sanomat 1.12.2014
Keskinkertaista parempia, siististi piirrettyjä vitsejä ilman selkeää kantavaa teemaa. Maanviljelys ja elämä maalla ovat toistuvia aiheita, mutta huumoria irrotetaan muustakin. Hermanni itse kokee melkoisen ulkoisen muodonmuutoksen, joissakin stripeissä hän on lihava, useimmissa normaalivartaloinen. Välillä Hermannia ei nähdä lainkaan, vaan pääosassa ovat linnut tai kärpäset.
2015
TAMMIKUU: Mikko Kunnas: Verokarhu
Verokarhu-kooste on arvioitu Kvaakissa:
https://www.kvaak.fi/2139/2014/10/19/kahmii-siella-kahmii-taalla-verokarhu-ahkeroi-joka-saalla/
HELMIKUU: Johanna Ristimäki: Beauty Blues
PR-henkilö ja kuvittaja Ristimäellä on omat kotisivut:
Kauneustarvikemyymälään sijoittuvalla Beauty Blues -sarjiksella on Facebook-sivu. Piirrostyötä ei voi paljon kehua, mutta vitsit ovat kyllä hykerryttäviä:
https://www.facebook.com/beautybluessarjakuva/photos/a.1000308833315793/2565194716827189/?type=3
MAALISKUU: Eliel Arkki: Keiju ja menninkäinen
Ilta-Sanomat 2.3.2015
Harvoin on nähty Kuukauden kotimaisena puhdasta fantasiasarjakuvaa, joten graafikko ja mainostoimistoyrittäjä Eliel Arkille kiitokset toimivasta lopputuloksesta.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Keiju_%26_Mennink%C3%A4inen
HUHTIKUU: Esko Laine: Vallan soppa
Ilta-Sanomat 1.4.2015
Eläkkeelle jäänyt poliisi Laine on tehnyt pilapiirroksia päälle kolmekymmentä vuotta, hänen piirroksiaan on julkaissut 46 lehteä ja kirjojakin tullut kahdeksan. Kokemusta poliittisen satiirin tekemisestä siis on, mutta Laine vain on piirtäjänä valitettavasti samaa luokkaa Kai Heinosen kanssa. Siis epämiellyttävän näköinen tyyli.
TOUKOKUU: Mia Vuorio: Lilli
Ilta-Sanomat 4.5.2015
Tyhjä koirasarjakuva. Ei mitään annettavaa, yhtä hauskaa astumisvitsiä lukuunottamatta. Asiakaspalvelualalla työskentelevä vantaalainen Vuorio otti kuitenkin aiheet oikeasta elämästä, kolmen oman yorkshirenterrierinsä edesottamuksista. Vuorion piirroksia nähtiin 2001-2002 Helsingin Sanomien lastensivuilla ja myöhemmin mm. Lemmikki-lehdessä.
KESÄKUU: Kristian Huitula: Vihtahousu
Ilta-Sanomat 25.6.2015
Kokeneen sarjakuvantekijän pikkuhauskaa piruhuumoria suurpiirteisesti piirrettynä.
https://www.kvaak.fi/1453/2010/08/05/lyhyesti-kreivi-crapulan-kauhukabinetti-ja-muita-kertomuksia/
HEINÄKUU: Janne Nurminen: Nuutti ja Kuutti
Merenelävien elämää kovasti inhimillistettynä, eli miljöötä ei hyödynnetä paljoakaan, muuten kuin visuaalisena kuorrutteena. Kyllä tämä silti samasta viasta kärsivän tylsän Hermannin laguunin hakkaa. Kiitos siitä kuuluu syvällisyydelle tai ainakin siihen pyrkimiselle, sympaattisille hahmoille ja erikoiselle piirrostyylille.
ELOKUU: Niina Itämäki: Hupiklupi
Ilta-Sanomat 3.8.2015
1991 Vaasassa syntynyt, Tampereelle muuttanut Itämäki antaa pohjalaisen taustansa näkyä Hupiklupissa. Liikaa puujalkavitsejä, eikä murteen käyttö auta paljoa.
SYYSKUU: Ilkka Sarpola: Iskipappa
Ilta-Sanomat 1.9.2015
Tästä ei pysty sanomaan paljon hyvää, paitsi sen, että joissakin stripeissä pyrittiin sentään sanomaan jotain, vaikka sitten kyseenalaisuuksia. Iskipappa hämmentää siksikin, että Sarpola on kirjoittanut myös Jussila-nimistä sarjakuvaa, jota Lasse Peuraniemi on kuvittanut uskomattoman taidokkaasti, realistisella piirrosjäljellä ja kauniilla vesivärityksellä:
Kvaakin galleria
LOKAKUU: Martti Hänninen: Petteri Peruna
Ilta-Sanomat 5.10.2015
Taas yksi strippisarja, joka yrittää kerätä yleisöä helpoilla vitseillä, jotka eivät vaivaa aivoja, sekä idioottimaisella hahmovalikoimalla. Peruna, porkkana ja ranskanperuna toimivat ilmeisesti niille, jotka eivät tajua sarjakuvista paljoakaan?
MARRASKUU: Leslie Quagraine: Vainko elämää?
Ilta-Sanomat 2.11.2015
Lontoossa syntynyt Quagraine on 70-luvulta lähtien tehnyt levynkansia, sanomalehtikuvituksia (esim. Hesarin radio- ja tv-sivut) ja kirjankansia. Sarjakuvakokeilu Vainko elämää? kommentoi Suomea ja suomalaisia, yhteiskuntaa ja sen ennakkoluuloja pilapiirrostyyliin.
JOULUKUU: Sibelius 150 – eri piirtäjiltä tilattuja Jean Sibelius -aiheisia strippejä
Ilta-Sanomat 1.12.2015 & 16.12.2015
Sibeliuksen 150-vuotispäivän kunniaksi kutsuttiin 23 musiikkia jollain tavalla harrastavaa sarjakuvantekijää piirtämään sarjakuvan säveltäjästä. Sarjan avasi Joonaksen työ, joka jäi 24. syyskuuta 2016 kuolleen mestarin viimeiseksi julkaistuksi sarjakuvaksi.
Muut tekijät olivat järjestyksessä Tiina Paju, Pauli Heikkilä, Ville Pirinen, Pauli Kallio & Pentti Otsamo, Mikko Huusko, Juho Juntunen, Markku Tanttu, Pasi Heikura & Simo Frangén, Jussi ”Juba” Tuomola, Timo Mäkelä, Aapo Rapi, Kari Sihvonen, Kivi Larmola, Pertti Hämäläinen, Harri ”Wallu” Vaalio, Heikki Paakkanen, Matti Hagelberg, Seppo ”NeN” Virtanen (teki kaksi strippiä), Ilkka U. Pesämaa, Milla Paloniemi, Pertti Jarla sekä Jyrki Vainio. Joidenkin musiikkiharrastuksesta tai -innostuksesta en tiennytkään.
1986 - 1987 1988 - 1991 1992 - 1996 1997 - 2002 2003 - 2007 2008 - 2011 2012 - 2015 2016 - 2018 2019 - 2021
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78