14.6.2014

Mieli on ollut kireällä. Minun piti saada Egmontilta ilmainen arvostelukappale viimeisimmästä Piko & Fantasio -albumista "Leopardinainen". Lähettivät, mutta en tiedä mitä paketille tapahtui. Ainakaan en saanut saapumisilmoitusta postilta. Ilmoitin Egmontille viime perjantaina eli 8 päivää sitten, lähettivät toisen kappaleen, mutta taas olen jäänyt vaille saapumisilmoitusta. Tämä on kolmas kerta lyhyen ajan sisällä jolloin postitoimisto tyrii ilmoitusasiassa! Minulta jäi huhti-toukokuussa yksi paketti ensin saamatta, ja ihan todistettavasti juuri saapumisilmoituksen saapumattomuuden takia. Paketti pallotteli yhden ylimääräisen rupeaman lähettäjän ja postin välillä ennen kuin lopulta sain tilaamani tuotteen hyppysiini.

 

Eilen kävin kaupungilla etsimässä P&F-albumia, mutta ehdin käydä vain kirjakaupat läpi. Akateemisessa sekä Aleksin ja Kampin Suomalaisissa ei ollut Leopardinaista. Divarit olivat jo sulkeneet ovensa. Sivumennen sanon vielä, että Akateeminen on ollut erinomainen sarjisten ostopaikka, mutta viime aikoina sielläkin on alkanut ote lipsua. Suomalaisen kirjakaupan kurjalle tasolle on Akateemisen sarjisvalikoimalla vielä onneksi matkaa, mutta huolettaa silti. Esim. Punaparta-integraalin jouduin viime vuonna vastahakoisesti ostamaan Suomalaisesta, kun Akateemisesta ei sitä löytynyt.

 

Tänään lauantaina kävin SS Libriconissa, jossa Leopardinainen oli myynnissä. Eli piti Postin huolimattomuuden takia OSTAA sarjakuva-albumi, jotta voisin arvostella sen Kvaakissa. Minulla on huono rahatilanne, eikä todellakaan olisi varaa tämmöiseen. Mietin, esittäisinkö virkailijalle valituksen tästä saapumisilmoitusasiasta kun seuraavan kerran Postissa asioin. Sen verran olen kuitenkin sosiaalisesti rajoittunut, että minun on vaikea järjestää mitään valitusshowta postitoimistossa tai muuallakaan.

 

Minua on kiukuttanut muutama muukin asia viime päivinä, mutta en viitsi niistä kirjoittaa. Tulisi kovin pitkää ja omituista juttua. Työhön liittyviä asioita kuitenkin lähinnä. Niin, ja sitten se yksi kiertelevä ulkomaalaistaustainen kerjäläinen, jolle torstaina ratikkapysäkillä annoin täysin tapojeni vastaisesti pari euroa, ja sitten se olento roikkui minussa kiinni kuin takiainen. Helvetti, tätä minä olen toitottanut, että kaupunki ei ole ihmisille elinkelpoinen ympäristö. Täällä ihmiset ovat vain köyhiä, sairaita, onnettomia, syrjäytyneitä... Kaupungit pitäisi tuhota ja ihmiset määrätä elämään luonnossa kuten eläimet (ensin pitäisi kuitenkin vähentää ihmisten määrää jonnekin muutaman miljoonan - korkeintaan muutaman sadan miljoonan tasolle, muuten luonto ei kestä). Luonto pitää terveenä ja onnellisena.

 

15.6.2014

Toukokuun sarjakuvahaasteesta tuli negatiivista palautetta Photoshopmaisuudesta. Mutta kun tuo edustaa juuri sitä jälkeä jota haluan vastedeskin saada aikaiseksi. Tuo juuri on se minun tyylini. Juuri noin haluan Naavametsäläisetkin värittää. Tunsin aikamoista epätietoisuutta ja neuvottomuutta tuon palautteen takia. Pitääkö vain tylsästi läntätä yhtä väriä jokaista värialuetta kohti ja jättää tekstuurikikkailut ja muut pyrkimykset realismiin?

 

Kesäkuun haasteen aiheena on "Palovamma". Luotin taas kerran kykyyni saada helposti ideoita rappuja siivotessani, eikä tarvinnut pettyä. Keksin idean heti maanantaiaamuna. Tein äsken pikaluonnoksen. Näppärä idea mielestäni, vaikka yhdisteleekin Elät vain kahdesti -Bondia ja Schwarzenegger-pätkää "True Lies" (jälkimmäistä en ole edes nähnyt). Haasteena tulee olemaan realistinen piirtäminen. Sellaista en ole koskaan tehnyt. Tutkiskelen erinäisiä realistisesti piirrettyjä ranskalaisia sarjakuvia, agentti- ja poliisisarjiksia, draamasarjiksia ja sen sellaisia (latasin Pirate Bay -torrenteista älyttömät määrät BD:tä). Saa nähdä paljonko näistä heruu referenssiapua.

 

16.6.2014

Leopardinainen saapui postissa. Lähetetty Porvoosta 13. päivä eli viime perjantaina. Mahtui oviluukusta, eli saapumisilmoitusta ei tarvittu. Okei, sitten voin syyttää Postia vain yhden sarjisalbumin hukkaamisesta ja yhden saapumisilmoituksen unohtamisesta. Mutta mitä nyt teen tuplakappaleella viimeisintä P&F-albumia? Life ain't fair.

 

19.6.2014

Kallio on minulle väärä asuinpaikka. Ihmisten näkeminen vain tympii minua. Kaikki ovat rumia, alkkiksia, juntteja, surkeita. Mielessäni pyörivät kaikki menneen elämäni epäonnistumiset ja nykyinen jamani johon nämä ovat johtaneet, ja minut valtaa jatkuva alakulo ja vitutus. Jatkuvat rahahuolet vetävät mielen vielä pahemmin alaspäin. Missään ei edes ole mitään Ilmalanmetsän kaltaista luontoaluetta, jonne voisin vetäytyä yksinäisyyteen puiden, ruohon, kallioiden ja linnunliverryksen keskelle virkistäytymään.

 

Kunpa jossain olisi toinen maailma, jossa ihminen saisi elää arvokkaan elämän.

 

Palovammasarjikseni on nyt valmis ja Kvaakissa. Enpä tiedä... en pystynyt saamaan aikaiseksi niin realistista jälkeä kuin olisin halunnut. Ykkösruudun lattialaattoja lukuunottamatta en myöskään kikkaillut värityksessä, vaan tein niin tylsää jälkeä kuin mahdollista. Siitä seurasi, etten saa lopputuloksesta samaa taiteellista tyydytystä kuin lastenlaulusarjiksesta. Jos jotain positiivista, niin ensi kertaa elämässäni nöyrryin ja käytin apuviivoja tekstaamisessa. Niin paljon oli kunnianhimoa. Saipahan tekstausjälkeni sen viimeisen ammattimaisen silauksen.

 

2.7.2014

Voi nenäerite. Menin sitten voittamaan Kvaakin kesäkuun sarjishaasteen. En minä ole osallistunut noihin haasteisiin voitto mielessä, halusin vain saada väritysharjoitusta. Ikinä en ole voittanut mitään kilpailuissa tai arpajaisissa, ja luotin siihen ettei näin käy jatkossakaan. Laitoin heti uuden haasteen ilmoille - onneksi olin miettinyt aiheen valmiiksi jo huhtikuussa, kaiken varalta. Tietysti olen tahkonnut läpi kaikki Kvaakin aiemmat sarjishaasteet ja varmistanut, ettei aihetta ole aiemmin käytetty.

Täytyyhän minun silti saada se kuukauden pakollinen väritysharjoitus. En voi osallistua itse antamaani haasteeseen, joten toteutan sen sijaan yhden toukokuussa saamani idean. Siitä tulee kaksisivuinen työ, ja se tulee tarjoamaan jälleen jotain aivan uutta minulta. Elokuussa 2011 sarjishaasteen aiheena oli "Kielletty rakkaus", tämä idea olisi sopinut mainiosti siihen. Siitä tulee sitten sarjikselle nimikin.


8.7.2014

"Kielletty rakkaus" on nyt väritysvaiheessa. Tämä vaihe edistyy tuskallisen hitaasti, mutta hauskaa on. Onneksi alkoi eilen kesäloma. Valitettavasti se kestää vain kolme viikkoa, ja menin lupailemaan taas yhden sarjisarvostelun, kun ei muuatta julkaisua näköjään kukaan muu Kvaakin sisällöntuottaja viitsinyt ottaa harteillensa. Tämä lyhyt loma-aika mennee siis lähinnä näiden kahden prujun parissa, vaikka tarkoitukseni oli saada Valhalla-artikkelin työstäminen kunnolla käyntiin.

 


9.7.2014

Meikäläinen liittyi tänään neljänkympin kerhoon. Ei se nyt oikeastaan liikuta minua paljoa, ikä on minulle pelkkä numero. Ulkonäön puolesta kun minua voisi edelleen luulla 30-vuotiaaksi.

 

11.7.2014

Onnellinen isä on saanut pukattua maailmalle uuden lapsen, joka on vieläkin kauniimpi kuin edelliset!

Koko homma lähti liikkeelle siitä, että tulin tutustuneeksi nettiä kansoittaviin furrysarjakuviin, joissa seikkailee enemmän tai vähemmän mangamaisia ja pornahtavia anthronaarashahmoja. TwoKinds, Las Lindas, KnuckleUp, Rascals, Project Zero... Kahden ensinmainitun kohdalla eksyin jopa foorumipuolelle missä löysin satunnaisia himokkaita kommentteja sarjojen faneilta. Mietin, että noiden sarjojen hahmothan ovat enemmän eläimiä kuin ihmisiä, eikö tuommoinen kuolaaminen ole aika perverssiä? Sitten päähäni putkahti se tarina, joka nyt on tuossa Kielletty rakkaus -otsikon alla kerrottuna minun sivuillani.

Tarkoitukseni ei siis ollut irviä itse sarjakuvia, koska siinä ei olisi ollut mitään pointtia. Niiden älyttömyys ja mauttomuus on kaiken parodioinnin ulottumattomissa. Lukijoille minä naureskelen.

Kielletty rakkaus on kyllä kornein sarjis jonka koskaan olen tehnyt, ja tunnustan tunteneeni häpeää sitä tehdessäni. Mutta samalla minulla oli mahtavan hauskaa, ja parasta on, että sain puserretuksi taas enemmän itsestäni noin taiteellisessa mielessä kuin aiemmin. Siis hitto vieköön tuota avausruutua!

Valokuvareferenssejä käytin aikalailla. Avausruutu syntyi siten, että menin Google Earthilla yhteen tiettyyn maailmankolkkaan, poimin sieltä pari kuvaa yhdestä amerikkalaisesta omakotitaloalueesta, yhdistin kuvat, printtasin täsmälleen oikeassa koossa ja luonnostelin läpi. Sitten tussasin luonnoksen. Skannasin tussioriginaalin, avasin sivun ja Google Earth -kuvakaappaukset Photarissa, ja väritin tuon ruudun noukkimalla värejä kuvista Eyedropper Toolilla ja antamalla pensselin laulaa. Jotkut kohdat väritin ihan "sähelletään niin kauan kunnes näyttää hyvältä pienessä koossa" -metodilla. Tuon avausruudun tekoon meni noin 12 tuntia kaikkine (lyhyine) taukoineen.

Jaa että mistä Google Earth -kuvakaappaukset otin? No, koska TwoKinds-sarjakuvan tekijä asuu Cincinnatissa, Ohiossa, poimin matkakohteeni sieltä. Aikeenani oli ottaa pari kuvaa myös läheisestä lentokentästä, mutta totesin sen käytännössä toivottomaksi ja turhaksikin hommaksi.

Arlena Sunkiss on Illustratorilla piirretty. Nuo mainitsemani nettisarjakuvathan tehdään tietokoneella tai ties millä tableteilla, joten pitihän Arlenakin tehdä kokonaan koneella. Piirsin hänet siis Illulla käsintekemäni tussioriginaalin päälle ja siirsin koko sivun Photariin jossa järjestin vaihtelua viivan paksuuteen valkoisella pensselityökalulla (oli aikamoista nyhertämistä tuo vaihe!). Sitten väritin. En suunnitellut hahmoa paperilla mitenkään kummemmin, käytin pari A3-arkkia pään, silmien, hiusten ja vartalon muodon hakemiseen ja sitten siirryin luonnostelemaan varsinaista piirustusarkkia. Hahmodesignin suhteen minulla oli päässäni muutama idea, kuten turkin valkoinen väri ja toffeenruskeat raidat. Tukkaan taas halusin morsiushuntumaisen vaikutelman. Muuten menin ihan sen mukaan mikä tuntui kivalta. Vaikutteita hahmon ulkonäköön ja piirtotyyliin otin juuri TwoKindsin ja Las Lindasin hahmoista ja niiden tekijöiden piirrostyyleistä.

Tuolla ylempänä olevassa kuvassa onkin hiukan poikkeamia lopulliseen sarjakuvaan verrattuna. Arlenan häntä meni uusiksi, jotta olisi kissamaisempi ja samaa paria muun vartalon kanssa. Paidan hihansuuta viilailin ja lisäsin kissan silmiin kiiltoa. Kollin vatsassakin oli vähän ylimääräistä, minkä poistin. Ehkä nuo muutokset oikeuttavat sen, että postasin tuon ylläolevan kuvan sellaisenaan myös Kvaakin "Luonnokset"-ketjuun. Kun ei ollut ihan valmis kuva vielä...

Aloitin värittämisen jälkimmäisen sivun viimeisestä ruudusta, ja vasta kun sivu 2 oli täysin valmis, kävin ensimmäisen sivun kimppuun. Toteutuksen kaksijakoisuus - ensimmäinen sivu "no frills" -tyyliin maalattu, toinen silkkaa Photari-kikkailua - on ihan tarkoituksellista ja liittyy tarinaan. Yritin tehdä koko sarjiksen vähän semmoiseksi teinipojan päiväunen näköiseksi, irralleen todellisuudesta.

Niin, ja kakkossivun ensimmäisessä ruudussa on 60's-viittaus. Translove Airways. Donovania (biisi "The Fat Angel"). Tai koska en ole Donovan-fani, niin minun tapauksessani Eric Burdon & The Animalsin "San Franciscan Nights" -biisiä, jonka alussa tuo muka-lentofirma myös mainitaan.

Käytin Anime Ace -fonttia tekstaamisessa. Menin Dafont-sivustolle, ja hakusanalla "comic" etsin sopivannäköisiä fontteja ja imuroin muutaman koneelleni. Kokeilin kaikkia imuroimiani fontteja ja valitsin niistä sarjakuvaani sen, josta pidin eniten. Vasta jälkeenpäin huomasin, että Las Lindasin tekijä käyttää myös Anime Acea.

Toivottavasti minun ei tarvitse enää tehdä tietokoneella linearttia sarjakuvatarkoituksessa eikä varsinkaan käyttää konefonttia, rikoin kyllä periaatteitani tuossa. No, kerrankos sitä...

Kun olin laittamassa sarjakuvaa nettiin, kauhistuin aluksi värien vääristymiä, kunnes hoksasin, että Photarilla CMYK-muodossa tekemäni sarjis piti muuntaa RGB:ksi, jolloin värit pysyvät ennallaan. Hyvä kun tuonkin opin. Sen takia Arlenalla on tuossa yllä väritkin vähän vinksallaan, mitä nyt Paint.netillä säätelin niitä ennen tänne laittoa.

Laitan tähän vielä muokkaamattomat tussioriginaalitkin, jotta koko kansalla on mahdollisuus nähdä miten minä tussausvaiheessa räpelsin ihan perusteellisesti. Huokaus, tämä sarjakuva piti kyllä piirtää ihan kokonaan tietokoneella, tai siltä ainakin tuntuu. Tussioriginaaleista ei ollut oikein mihinkään, koneella oli pakko pelastaa koko homma.

 


12.7.2014

Kello kolmelta yöllä Kielletty rakkaus -projektille viimeinen silaus. Käänsin sarjan englanniksi.

Nyt voin siirtyä hoitamaan niitä velvollisuuksia, kun huvit on hoidettu alta pois.

Tallensinpa tämänkin työvaiheen. Tämän verran tein Illustratorilla:

 


15.7.2014

Aina välillä vilkuilen DeviantArtia yrittäen löytää sieltä jotain kivoja sarjiksia luettaviksi. Onhan siellä joitakin mukavan värikkäästi toteutettuja eläinsarjakuvia, joita voisi jäädä seuraamaankin, mutta joka kerta kypsyn sivuston epäkäytännöllisyyteen ja kuvien huonoon latautuvuuteen. Sivuvalikot pitkille sarjakuville olisi DA:han tervetullut lisä. Lisäksi sivuilla on liian paljon kuvia ja muuta tavaraa hidastamassa latautumista. Yleensä saan painaa osoitekentän refresh-toimintoa useita kertoja ennen kuin sarjissivu viimein ilmaantuu näkyville. Hiiren oikea klikkaus ja "Näytä kuva" tuntuu auttavan, mutta motivaatio loppuu meikäläisellä silti kesken. Tämän takia en halua itselleni DA-tiliä. Omien sivujeni selattavuuden olen koettanut tehdä niin käytännölliseksi kuin mihin huonoilla teknisillä taidoillani kykenen. Oma maa mansikka jne.

Sääli silti, DeviantArtillahan sitä palautettakin olisi tiedossa.

Se sarjisarvostelu on hoidettu ja kohta laitan sen julki Kvaakin etusivulle. Sen jälkeen saan ehkä revityksi itseni Valhalla-artikkelin kimppuun. Sitten kun sekin on valmis, teen huimapäisen tempun ja rupean tekemään yhtäaikaa kolmea sarjakuvaa. Yksi on tietysti se neljäs Naavametsäläisseikkailu. Sitten on kaksi tarinaa, jotka perustuvat joskus ammoisina aikoina näkemiini uniin. Näiden pituus tulee olemaan jotain päälle kaksikymmentä sivua, ehkä. Arvio on ihan hatusta vetämäni. Jokatapauksessa eivät hirveän pitkiä juttuja.

"Ruutihampaat" kertoo metsäneläimistä, jotka eivät enää saalista perinteisin luonnonmukaisin menetelmin, vaan tappavat surutta toisiaan revolvereilla, kivääreillä, tykeillä ja konekivääreillä. Yksi niistä saa tarpeekseen - varsinkin kun metsäkin kärsii pahoja vaurioita siinä sivussa - ja määrää kaikki palaamaan wanhanajan fyysiseen metsästykseen ja tappamiseen hampailla ja kynsillä. Kettu vain ei tykkää ajatuksesta, ja kohta vuorokauden mittaiseksi aiottu yleinen aseeton saalistusjahti saa ei-toivottuja piirteitä. Minulla ei ole tapana tehdä väkivaltajuttuja, mutta tätä tarinaa ei voi toteuttaa pehmoillen. Veri siis roiskuu ja tappamista näytetään lähikuvin. Tämän sarjiksen aion piirtää A2-koossa, koska haluan nähdä mitä kunnon iso koko tekee piirrosjäljelleni. Ja koska pohjana on näkemäni uni, on selvää, että tarinasta tulee varsin omituinen. Ei siis pelkkää roisketta luvassa, vaan myös ihmeellisiä ideoita ja käänteitä.

Toisessa tarinassa "Puuhiilenvartijat" rahavaikeuksissa painivan miehen pihalle laskeutuu avaruusalus. Olento antaa miehen säilytettäväksi yhden palan puuhiiltä ja yhden kimpaleen kultaa. Mitäs sen jälkeen tapahtuukaan?

Aika monta vuotta nämä molemmat tarinat haahuilivat mieleni sopukoissa pelkkinä ideanpoikasina, kehittymättä täysimittaisiksi tarinoiksi. Sitten, kuukausi taaksepäin yhtenä maanantaina keksin kummallekin tarinalle ne puuttuvat palaset. Täytyyhän ne sitten vihdoinkin toteuttaa. Koska haluan kuitenkin piirtää myös Naavametsäläisten seikkailuja, ainoa keino saada nuo lyhyemmätkin tarinat toteutetuiksi on piirtää kaikki samaan aikaan. Saanpahan pääni tyhjäksi kaikista ideoista, jotka eivät liity Naavametsäläisiin, Tsirpsiin tai Olavi, etsivään.

 

21.7.2014

Tralalaa.

Tänään on maanantai. Viimeinen lomaviikko on alkanut. Olen uurastanut Valhalla-artikkelin parissa viime päivät. Homma on nyt siinä pisteessä, että teksti on jotakuinkin valmis - joitain viilauksia saatan vielä tehdä jos tuntuu siltä. Kuvitus taas on ihan valmis artikkeliin ujutettavaksi.

Pieni ongelma oli se, että yhdessä Kvaak-artikkelissa tai arvostelussa saa olla enintään kymmenen kuvaa, mutta ratkaisin ongelman yhdistämällä monta kuvaa yhdeksi jpg-tiedostoksi. Kaikkien 15 albumin kannet esimerkiksi ovat kahdessa pystysuuntaisessa letkassa. Tällä tavalla on menetelty Kvaakin artikkeliosastossa aiemminkin (kaksiosainen Tarzan-artikkeli). Nyt toivon muiden sisällöntuottajien hyväksyvän sen, että artikkelista tulee niin helkutin pitkä, että jakamalla se kahteen osaan on tuloksena kaksi sopivanmittaista tekstiannosta. Silloin minun ei tarvitse tiivistää ja karsia materiaalia.

 

24.7.2014

Artikkeli on Kvaakissa, mutta sitä viilaillaan vielä määrittelemättömän ajan ennen kuin voin laittaa sen julki. Mutta... tämähän tarkoittaa sitä, että voin ruveta piirtämään sarjakuvia! Onnenpäivä! This is what I live for!

Luonnostelen jo neljännen Naavametsäläistarinan ensimmäistä sivua.

Ja se on valmiina ja kotisivuilleni uploadattuna! Jostain kumman syystä "Link dialog window" ei suostu sulkeutumaan kun painan OK'ta, joten tekstilinkin lisääminen Other comics -sivulle ei onnistu - eikä myöskään tälle sivulle. Kuvalinkin teko onnistuu kyllä, joten Stripit/Strips -sivulla ja etusivulla on linkit tuolle ensimmäiselle sivulle. Pitää toivoa että vika korjaantuu itsestään, koska minä olen neuvoton tuon asian suhteen.

Kävin ostamassa Akateemisesta A2-arkkeja, jotta voin nyt heti aloittaa Ruutihampaat-sarjan avaussivun teon.

Ja jumalauta, jos tekniikka ryttyilee niin minähän hoidan homman sillä tavalla kuin se homma onnistuu. Tein siis Other comics -sivulle pienenpienen kuvalinkin. Niin tännekin: .

 

25.7.2014

Ruutihampaat on virallisesti aloitettu!   Taitaa piirrosjälkeni olla sen verran selkeää ja pelkistettyä ettei A2-koosta ole ihmeemmin hyötyä vielä tässä vaiheessa. Myöhemmin tulen kyllä taatusti nyhertämään enemmän kunhan tarina pääsee vauhtiin.

 

27.7.2014

Eilen laitoin tänne toisen sivun Yö kätkee suojaansa -tarinasta, tänään oli vuorossa ensimmäinen Puuhiilenvartijoiden sivu:        Tätä kuviota tulen noudattamaan tarkasti jatkossa. Joo, avausruutu on aika kopio Kielletyn rakkauden vastaavasta, mutta saahan sitä itseään kopioida. Nyt en sentään käyttänyt valokuvareferenssiä, vaan piirsin sen mitä opin KR:ää tehdessäni. Pihapuu on esim. ihan omasta päästä. En jaksanut nyhertää ihan yhtälailla, vaan päästin itseni vähän helpommalla. Niin ja kyllä, Amerikassa ollaan tässäkin sarjiksessa. Sopi jotenkin paremmin sijoittaa tarinan tapahtumat sinne.

Viimeisen lomapäivän aamu. Katsotaan ehdinkö tehdä vielä kolmannen sivun YKS:stä.

 

28.7.2014

Ehdin eilen melkein tehdä kolmannen sivun YKS:stä valmiiksi. Tänään aamulla ennen töihin (snif) lähtöä väritin viimeisen ruudun loppuun. Olen huolissani väritykseni liiasta räikeydestä, joten laitoin kolmenkympin desaturaatiota koko sivulle. Kokeilen, tuleeko sillä hyvää tai ainakin paremmannäköistä jälkeä.

 

1.8.2014

Jess, tekstilinkkien teko onnistuu taas! Hiljakseen pitkin viikkoa työstämäni Ruutihampaiden kakkossivu on nyt valmis ja netissä, kun on perjantai ja kello on 19.25. Poistan siis ne typerät kuvalinkit Other comics -sivulta.

Vetämäni Kvaakin kuukauden haaste on saanut päätöksensä - nimesin voittajan joka hoitakoon elokuun haasteen. Heinäkuu on ollut minulle työntäyteinen kuukausi lomasta huolimatta. Sarjishaasteen vetäminen, Kielletty rakkaus -sarjis, yksi sarjakuva-arvostelu, Valhalla-artikkelin teko melkein alusta loppuun ja sitten vielä viisi valmista sarjakuvasivua lisää. Lisäksi yksi Kvaakilainen myy Blueberry- & Giraud/Moebius -kokoelmansa - on lähestynyt minuakin yksityisviesteillä asian tiimoilta. Olen valinnut hänen kokoelmistaan pari ruotsinkielistä Blueberry-albumia ja yhden Moebiuksesta kertovan dokumentti-DVD:n. Hyvä kun nämä kaikki asiat tapahtuivat loman aikana eivätkä keskellä työkiireitä.

 

2.8.2014

Näin hurja kontiaisten maanalainen käytävä menee roimasti absurdin puolelle, vaan minkäs teet. Tämä Kriituksen kommellus oli mielessäni niin vahvana visiona, että se oli pakko toteuttaa. Sitäpaitsi tarina ei saa juosta eteenpäin liian nopeasti. Seuraavalla sivulla otetaan puheeksi jo muutama hahmo, jolla on oma funktionsa koko tässä tarinassa. Joku ehkä tarinan alkua lukiessaan ihmetteleekin ovatko nämä hahmot vielä mukana kuvioissa ja onko Mutatoituneen metsän tapahtumilla vielä jokin rooli jatkumossa - vai onko ne unohdettu.

 

3.8.2014

Toisen Puuhiilenvartijat-sivun piirtäminen sujui tosi takkuisesti. Ei lähtenyt kulkemaan sitten millään, ja se näkyy lopputuloksessa. Jälkeenpäin jouduin kovasti korjaamaan ja täydentämään kahta viimeistä ruutua. Piti lisätä vasenta pohjetta, yöpöytää, herätyskelloa, lattialistaa, parkettia, nurkkaviivaa, ja lopuksi vielä tummentaa viimeistä ruutua jotta tulisi vaikutelmaa illasta. Tulipahan terva juoduksi.
 

 

 

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51    52    53    54    55