Professori Versum

 

Professori Versum oli 1989-1990 tekemäni 44-sivuinen albumi, joka koostuu kolmesta itsenäisestä tarinasta, jotka kuitenkin muodostavat yhdessä juonen kaaren. Se kertoo siitä, miten eräs surkea keksijä lopulta tajuaa, että hänen keksinnöistään on enemmän haittaa kuin hyötyä (varsinkin hänelle itselleen), ja lopettaa keksimisen. Jälkeenpäin totesin, että ensimmäinen tarina "Silta kuuhun" on ehdottomasti epäloogisin ja heikoin, keskimmäinen tarina "Harjukummun tuho ja nousu" oli mestariteos, ja "Jäähyväiset lainsuojattomille" ei yhtään hassumpi. Tarinoissa oli kuitenkin parantamisen varaa, varsinkin "Silta kuuhun" -stoorissa, joten 1994 päätin piirtää ja kertoa ne uudestaan. Jaksoin tehdä vain 12 sivua - ja sen jälkeen en tehnytkään hirveän paljon sarjakuvia ennen vuotta 2006, jolloin tein I.D.:n ja herätin uudestaan henkiin Aaltotie-strippisarjan.

Professori Versumia oli 1990 tarkoitus jatkaa yliluonnollisilla, vakavilla kauhu- ja tieteistarinoilla. Minulla oli jo idea miehestä, joka pitkään matkoilla oltuaan huomaa kotitalonsa muuttuneen kauhun tyyssijaksi ja pyytää Versumia apuun. Suunnitelma jäi toteuttamatta.

Tuossa ensi alkuun ne 1994 uudestaan piirtämäni sivut. Loppuja en tällä haavaa pysty tänne laittamaan, koska ne on piirretty lyijykynällä ja ne ovat siten skannauskelvottomia.

 

 

 

 

 

Haa, päätinpäs sittenkin laittaa loput sivut Professori Versumista näytille. Allaolevista linkeistä pääsee lukemaan loput sivut alkuperäisestä,1989 piirtämästäni versiosta.

 

Sivut 14-26                                Sivut 27-38                         Sivut 39-48